Bu Tarifimizde Bazlama Tarifi, Bazlama Malzemeleri, Bazlama Yapılışı, Bazlama Nasıl Yapılır?, Sütlü Bazlama Tarifi, Tavada Bazlama Nasıl Olur?, Balon Bazlama Nasıl Yapılır?, Ocakta Bazlama Nasıl Yapılır? Detaylar Tarifimizde.
Evde daha organik ve üstelik kolay bir şekilde yapılabilen bazlama, hem akşam yemeklerinde hem de sabah kahvaltılarında tercih edilen bir ekmek türüdür. Hamur işlerine ilgi duyan bireyler tarafından sevilen bazlama, pratik hale getirildiğinde daha hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Fırın gerektirmemesi ve az malzeme ile yapılması nedeniyle bazlama tarifi oluşturmak da son derece kolaydır.
Bazlama Kaç Kalori: Orta boy bir bazlama 177 kaloridir.
Bazlama yaparken hazırlanan hamurun özel olarak açılması, ürünün lezzetinin artmasına yardımcı olur.
Yukarıda belirtilen malzemelerin hepsinin aynı anda karıştırılması, yoğurma işleminin daha zahmetli bir hal almasına neden olacaktır. Bu yüzden ilk olarak un ve maya iyice karıştırılmalıdır. Daha sonrasında içerisine tuz, şeker, zeytinyağı eklenerek yoğurulmaya devam edilmelidir. Son olarak ılık su eklenerek hem hamurun büyümesi hem de katı bir hal alması amaçlanır. Belirtilen işlem yaklaşık olarak 20-30 dakika devam ettiğinde bazlama hamuru hazır olur.
Bireyler zevklerine göre hamuru farklı boyutlara ayırarak, hafif kızgın tavada az miktarda yağ ile pişirmeye başlayabilirler.
Bazlama Püf Noktası: Bazlama tarifi içerisindeki püf noktası, hamurun pişirilmeden önce, ağzı nemli bir bez ile kapatılarak en az 1 saat bekletilmesidir. Bu sayede hem hamur daha fazla kabarmakta hem de kısa süre içerisinde pişmektedir. Bazlama yapmak zahmetli ve uzun süren bir iş gibi gözükse de zamanla daha da pratik hale gelebilir.
701
Harika228
Çok İyi54
İyi0
Kötü5
Eh İşte0
Çok Kötü