Bu Yazımızda Ramazan’da Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?, Ağız Kokusunun Başlıca Nedenleri, Ramazanda Ağız Kokusunu Önlemek İçin Nasıl Beslenmeli?, Ramazanda Ağız Kokusunu Önlemek için Hangi Gıdalardan Uzak Durulmalıdır?, Ağız Kokusuna Çözümler Nelerdir?, Ağız Kokusunun Diğer Nedenleri Detaylar Yazımızda.
İÇİNDEKİLER
Ramazanda oruç tutmanın vücuda çok büyük faydalarının olması yanı sıra, doğru beslenme gerçekleştirilmediği sürece vücuda zararı da olabilir. Bu durum tamamen kişin yaptığı yanlışlardan kaynaklıdır. Eğer beslenmeye dikkat edilir ise sağlıklı bir insan Ramazan ayı sonrasında vücudunu yenilenmiş ve tazelenmiş hissedecektir.
İslam dininin bildirdiği üzere de oruç tutmak hem ibadet hem de sağlıktır. Ancak bazı durumlarda olumsuz etkilerde görülmektedir. Ramazan’da ağız kokusu şikâyeti en çok rastlanan sorunlar arasındadır. Peki Ramazan’da ağız kokusu nasıl önlenir?
Bu yazımızda hem ağız kokusu önlemek için neler ile beslenmek gerektiğinden hem de ağız kokusu yaşamamak için neler yapılması gerektiğinden bahsedeceğiz.
Ramazan’da ağız kokusunu önlemek için nasıl beslenmeli? konusu oruçlu kişi için çok önemlidir. Eğer beslenmesine dikkat edip gerekli gıdaları tüketir ise bu sorundan kolayca kurtulabilir. Ramazanda ağız kokusu nasıl önlenir bitkisel olarak mümkündür. Ramazanda hurma yemek diğer tatlı gıdalarda olduğu gibi dişlere zarar vermeyeceği gibi ağız sağlığına da faydalıdır. Hurma yedikten sonra ağız güzelce çalkalanıp yarım saat kadar sonra dişlerin fırçalanması tavsiye edilir.
Ramazanda ağız kokusunu önlemek için beslenmemize dikkat etmek çok önemlidir. Ağız kokusunu önlemek için yenilen besinlerden çok yenilmemesi gereken besinler önemlidir. Çünkü ağız kokusunu yapan genel olarak yediğimiz besinlerdir. Peki Ramazan’da ağız kokusunu önlemek için hangi gıdalardan uzak durulmalıdır?
Yazımızda bu bölüme kadar ağız kokusu oluşmaması için neler yapılması gerektiğinden bahsettik. Peki kişinin ağız kokusu problemi bir şekilde oluştu ise ne yapmalıdır? Ağzı kokusuna çözümler nelerdir?
Ağız kokusu problemi yaşayan oruçlu kişi diş fırçalayarak bu sorunu büyük bir oranda çözebilir. Ramazan’da diş fırçalarken dikkat edilmesi gereken aromalı olan diş macununun iyice su ile ağızdan giderilmesi ve yutulmamasıdır. Aksi halde orucunuz bozulabilir.
Bazı kişiler sadece Ramazan ayında değil genel olarak ağız kokusu problemi yaşarlar. Oruç dışında ağız kokusunun diğer nedenleri nelerdir?
Ağız için bakımının doğru ve yeterli yapılmaması sonucu ağız içinde ve dişlerde birçok problem oluşur. Bu problemler farklı birçok olumsuz etki yarattığı gibi ağız kokusuna da sebep verir. İlk olarak diş taşı oluşumu ağız kokusunun başlıca nedenleri arasındadır. Diş eti iltihabı ve diş çürümesi de yine ağız içi bakımın yeterli yapılmadığı durumlarda oluşarak ağız kokusuna sebep olmaktadır.
Bazı sistematik hastalıklar olan geniz akıntısı, mide hastalıkları, sinüs iltihapları da ağız kokusu yapar.
Bunlara ek olarak kötü yapılmış protezlerden dolayı ağızın iyi temizlenememesi de ağız kokusu oluşumuna sebep olmaktadır.
Kısaca ifade etmek gerekir ise, hem Ramazan ayında hem de diğer zamanlarda diş kontrollerinin düzenli yapılması ve diş ve diş etlerinin bakımına özen gösterilmesi ile ağız kokusu probleminden kolayca kurtulmak mümkündür.
347
Harika102
Çok İyi252
İyi0
Kötü5
Eh İşte0
Çok Kötü