Bu Yazımızda Sigara Nasıl Bırakılır, Sigarayı Bırakmak İçin Yapılması Gerekenler, Sigarayı Bırakırken Kaç Gün Zor Geçer, Mucize Sigara Bırakma Yöntemi, Sigarayı Bıraktıktan Sonra Ne Yapmalı, Sigara Yoksunluğu Kaç Gün Sürer, Sigaradan Nasıl Tiksinirim Detaylar Yazımızda…
İÇİNDEKİLER
Kronik rahatsızlığın varsa ya da bir an evvel sigara bataklığından kurtulmak istiyorsanız sigarayı bırakmak için en temel nedenleri bir liste haline getirin. Şimdi ise gün gün sigara nasıl bırakılır adımlarını uygulayın.
1.gün : Hazırladığınız listeyi yanınızdan ayırmayın. İradenizi tutamayacağınızı anladığınız an listeyi çıkarın ve yüksek sesle okuyun. Evinizde, cebinizde, etrafınızda ne kadar sigara varsa hepsini çöpe atın. Hoşunuza gitmeyen bir paket sigara alın ve yanınızda taşıyın.
2.gün : Şekersiz sakız çiğneyin. Asitli içecekler yerine meyve suyu tercih edin. Yemek sonraları açık alanda kısa yürüyüşler yapın. Bugün üçüncü bir sigara içmeyi aklınızdan bile geçirmeyin.
3.gün : Canınızın sigara istediği her an dışarı ıkın ve egzersiz yapın gerekirse haykırın. Sigara içmeden ne kadar durabildiğinizi hesaplayın ve kendinizi motive edin. 2 tane içeceğiniz sigaranın daha düşük nikotin içeren bir sigara olduğundan emin olun.
4.gün : Bugün artık sigara nasıl bırakılır kendinize ispatlayın ve 2.sigarayı içmeyin. Çakmak ve kibritleri çöpe atın.
5.gün : Artık sigara paketi satın almayın. Bugün yalnızca bir adet sigara kullanın. Etrafınıza sigarayı bıraktığınızı yayın.
6.gün : Bir gün boyunca yani 24 saat süresince sigara kullanmayın. Bugün dışarı atın kendinizi ve nerede sigara içmek yasak ise o mekanları tercih edin. Asitli ve alkollü içecekleri sakın ama sakın tüketmeyin.
7.gün : Tıpkı 6.gündeki planı uygulayın. Sigaraya harcamadığınız parayla kendinize bir tasarruf hesabı açın ve paranızı biriktirin. Eğer stres, depresyon, fiziksel semptomlar gibi herhangi ters bir durum ile karşılaşırsanız bir hekime başvurun.
Sigarayı birden bırakmak mümkün olmayabilir. İnsan sağlığına ciddi zararlar veren bu alışkanlık ancak yavaş yavaş terk edilebilir. Sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler ile bunu başarmak mümkündür. İşte size alışkanlık haline getirmeniz halinde sigarayı bırakabileceğiniz taktikler !
Sigara bağımlılığı zencefil tüketimi ve üzüm suyu ile de azaltılabilir. Zencefil çayı tüketerek sigara içmediğiniz zamanlarda oluşan mide bulantınızın önüne geçebilirsiniz. Üzüm suyu da vücudunuzdaki toksinleri arındırarak metabolizmanızı temizleyecektir.
Sigaranın içerisinde bulunan nikotin maddesi hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak bağımlılık yapar. Dolayısıyla sigarayı bırakma aşamasında, sigara içilmedikçe azalan nikotinin eksikliğini vücut aramaya başlar. Bu yoksunluk hissi yaklaşık olarak üç hafta sürer. Sigarayı bırakırken kaç gün zor geçer kişinin iradesine göre değişse de ilk üç haftadan sonra yavaş yavaş sigarasızlığa alışıldığı bilinmektedir. Fakat vücut ilk üç hafta sigara yoksunluğunu hissetmeye devam eder. Bu süreç içerisinde ;
gibi problemler yaşanabilir. Bütün bunlar yoksunluk belirtileridir. İlk üç haftanın sigara içme isteğinin en yoğun olduğu dönemdir.
Sigara bağımlılığı terk edilmesi güç bir alışkanlıktır. İlk üç haftada yoğunlukla gelen sigara içme isteğinin önüne geçmek için bol su ve meyve tüketmeye özen göstermeniz gerekir.
Sigarayı bırakırken kilo artışı gerçekleşebilir. Kendinizi psikolojik olarak ruhen çöküntüde hissedebilirsiniz. Bu tür durumlardan kurtulmak için ve sigaraya bir daha dönmemek için aşağıdaki altı adımı uygulayın.
Sigarayı bırakma aşamasında tekrar içme isteği gelmesi normaldir. Fakat sigaraya dönmek istemiyorsanız ve sigaradan nasıl tiksinirim diyorsanız aşağıdaki taktikleri uygulayabilirsiniz.
Sigarayı bırakmak irade işidir. İradeniz güçlüyse ve sağlığınıza düşkünseniz bu bağımlılıktan rahatlıkla kurtulabilirsiniz.
170
Harika113
Çok İyi89
İyi0
Kötü0
Eh İşte0
Çok Kötü