Bu Yazımızda Tinnitus Nasıl İyileşir?, Tinnitus Hastalığı, Tinnitus’a Neler Sebep Olur?, Tinnitus’a Tanı Konulması, Kulak Çınlamasına Sebep Olan Nedenler, Kulak Enfeksiyonu Belirtileri, Tinitus’a Sebep Olan Faktör, Tinnutus Hastalığı Sebepleri, Kulak Çınlaması Terapisi, Tinnitus Hastalığından Korunmanın Yöntemleri Detaylar Yazımızda.
İÇİNDEKİLER
Tinnitus hastalığı, kulak çınlaması olarak ifade edilen ve kişinin yaşam kalitesini oldukça düşüren bir kulak problemidir. Tinnitus hastası olan kişi kafasında, tek ya da iki kulağında birden sesler duymaya başlar. Bu sesler metale vurulurmuş gibi çıkabilecek sese, uğultuya, cızırtıya, kuş ve ıslık sesine benzetilerek tarif edilir.
Tinnitus’un birçok sebebi olabilir. Bu sebepler bazen basit olabiliyorken bazen de ciddi sebepler olabiliyorlar. En basit sebebi kulak kiridir. Diğer sebepler ise;
Kulak çınlamasının görüldüğü üzere birçok sebebi vardır.
Kulak çınlamasına sebep olan nedenler detaylı olarak bilinmemektedir. Hastalar teşhisin konulabilmesi için KBB uzmanlarına muayene olurlar. KBB uzmanları tarafından, hastanın çene problemi olup olmadığına ya da orta kulak enfeksiyonu belirtilerine bakarak, teşhis koymaya çalışır. Tinnitus’un teşhisinde en önemli yardımcı, çınlamanın başlangıç zamanlarıdır. Hekimin çınlamanın öyküsünü öğrenmesi teşhisini koyma aşamasında işini kolaylaştırır. Sonrasında ayrıntılı bir klinik muayenesi sonra çınlamanın sebebi netleşir.
Bu testler yapılarak, Tinitus’a sebep olan faktör bulunarak hastanın gerekli tedaviye başlaması sağlanır
Tinnitus nasıl iyileşir? Birçok farklı sebepten dolayı ortaya çıkabilen tinnutus hastalığı sebeplerine bağlı olarak yapılan tedavi de farklılık göstermektedir. Tinnitus hastalığın belli bir tedavisi yoktur. Tinnitus tedavisi, KBB uzmanları tarafından yapılmaktadır. KBB uzmanlarının yapmış olduğu tedavi, yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. Yapılan tedavi sonucunda hasta eski konforlu hayatına dönebilmektedir. Tedavi için önemi bulunan ilk etken, iyi bir doktor ve donanımlı bir hastanede tedavisine başlamasıdır. Hasta çınlama ünitesi olan bir hastanede tedavi görmelidir.
Hastalığın belli bir tedavisi olmamasına rağmen, doktorlar tarafından verilen ilaçlar vardır. Bu ilaçlar hastaya belli konforlar sağlasa da, hastalığı tedavi etmekte yeterli değildir. Son dönemlerde, kulak çınlama tedavisi altında yeni bir tedavi yöntemi geliştirildi.
Tinnitus nasıl iyileşir? Tinnitus Retraining Therapy yani TRT olarak bilinen bu tedavi yönteminin yaptığı, tinnitus sinyalinin beyindeki etkisini yeniden şekil almasını ve çalışmasını sağlamaktır. Çınlamayı geçirmiyor. Çınlamanın bünye üzerindeki etkilerini yok etmekte işe yarıyor. Terapinin ilerleyiş süreci sırasıyla şöyle işliyor;
Terapi çınlamayı tamamen yok etmese de etkisini azaltmakta.
Zor bir hastalık olan tinnitus hastalığı, baştan önlem alınması gereken bir hastalıktır.
318
Harika162
Çok İyi102
İyi0
Kötü9
Eh İşte0
Çok Kötü