Çocuklar İçin Zeka Soruları ve Cevapları – En iyi Sözler ve Blog Sitesi
Günün Sözü

Çocuklar İçin Zeka Soruları ve Cevapları

Çocuklar İçin Zeka Soruları ve Cevapları

zeka soruları matematik, eğlenceli zeka soruları, matematik zeka soruları ve cevapları işlemli, hikayeli zeka soruları ve cevapları, komik zeka soruları cevaplarıyla, şekilli zeka soruları, zıpır zeka soruları, zevkli mantık soruları, zeka soruları çöz

Çocuklar İçin Zeka Soruları ve Cevapları

Çocuk gelişim uzmanları tarafından da önerilen zeka soruları, başarı düzeyinin artış göstermesine etki ediyor. Aynı zamanda zekanın gelişmesi ve artış göstermesi adına da önerilmektedir. Bu anlamda sanal ortamdan pek çok zeka sorusuna ve yanıtına yer veriliyor. İlk başta sorular üzerinde durulması ve düşünce kabiliyetine yer verilmesi esas alınır. Beraberinde ise yanıtlar ile beraber sorunun derinliği incelemeye alınmaktadır. Bu anlamda çocuklara özel olarak sunulan zeka soruları;

  • Belirli objelerden ya da şekillerden yana sergilenmektedir.
  • Direk olarak matematiksel değerlere sahip olan sorular da mevcuttur.
  • Hikayeli olanlar ise çocukların bir hayli dikkatini çekiyor.
  • Cevabı ile şaşırtan sorular da bulunuyor.

Eğlendiren Zeka Soruları ve Cevapları

Komik zeka soruları ve cevapları genel anlamda görseller ile ifade edilir. Farklı objeler eşliğinde sunulan sorulara yanıt bulmanız esas alınmaktadır. Neticesinde soruya yönelik sunulan cevaplar komik gelebilir. Özellikle de farklı bir bakış açısına sahip olan soruların cevapları komik oluyor. Hatta bu tarz sorular çocuklardan ziyade yetişkinlerin dahi dikkatini çekmektedir.

Puzzle ya da labirent şeklinde sunulan zeka soruları da bir hayli dikkat çekmektedir. Yine eğlendiren ve komik zeka soruları arasında gösterilir. Aynı zamanda daha zorlayıcı olduğu için de tercih edildiği görülüyor. Özellikle de ilkokul seviyesinde olan çocuklara önerilmektedir. Her yaşa ayrı zeka soruları bulunuyor. Yani aralarından tercihte bulunurken mutlaka yaş seviyesini dikkate almalısınız.

Matematiksel Zeka Soruları

Yine seviyelere bağlı olarak zeka soruları matematik alternatifleri üzerinden de gösterilmektedir. Toplama, çıkarma ya da bölme gibi temel işlemler dikkate alınarak soruların yanıtı bulunur. Bunun için de çocukların yaşları dikkate alınmalıdır. Nitekim zorlayıcı olan matematiksel zeka soruları, yaşı küçük olan çocuklarda kötü etki yaratabilir. Özellikle de başarısız olma olgusunun ortaya çıkmaması adına bu tarz soruları, ilkokul ya da ortaokul seviyesinde olan çocuklara sormalısınız.

İlköğretim düzeyinde zeka soruları daha zorlayıcı olduğu için üzerinde düşünmek gerekiyor. Yani çocukların bu tarz soruları gördüğü anda acele etmemesine izin verilmelidir. Bu durum zeka gelişimine de etki edecektir. Bir süre düşünmesi ve fikir sunması fayda sağlayacaktır. Beraberinde çıkardığı sonuç üzerinden cevaba geçilmesi en doğrusudur.

Hikayeli Olan Zeka Soruları

Hikayeli zeka soruları ve cevapları sadece çocukların değil yetişkinlerin de ilgi alanı halindedir. Yine düşünme olgusunu ön plana çıkaran sorular olarak bilinir. Nitekim önce hikayeyi anlamanız ve aralarda ki detayları atlamamanız önem arz etmektedir. Öyle ki bu tarz sorularda detaylar bir hayli önemlidir. Hatta kimi soruların yanıtı detaylarda gizli olabiliyor.

Uzun hikaye anlatımının arkasından sorulara geçilir. Bir süre hikaye ile soru arasında ki bağ düşünülür. Hemen arkasından da cevaplara geçilmektedir. Cevapların bir süre düşünülmesi ve tartışılması fayda sağlayacaktır.

Cevabı Şaşırtan Zeka Soruları

Şaşırtıcı sorular kısa olmakta ve yine yetişkinlerin dikkatini çekmektedir. Kısa bir soru cümlesinin arkasından yine yanıtın değerlendirilmesi esas alınır. Yanıtların hiç beklendiği gibi olmaması da herkesi şaşırtmaktadır. Örneğin bu anlamda zeka soruları bilmeceler tercih edilebilir. Yeniden her yaşa uygun şaşırtıcı bilmeceler bulunmaktadır. Yani yaşları dikkate alarak çocuklarınıza soruları iletmeniz ve yanıt almanız gereklidir.

Hem başarı hem de başarısızlıkla karşı karşıya kalmak adına çocukların bu tarz soruları değerlendirmesi fayda sağlamaktadır. Bir de zeka sorularında strateji geliştirme olgusuna sahip olacaklardır. Kendi kendini güdüleme için de çocuklara özel zeka soruları sunuluyor. Hatta aile içerisinde ki iletişimin de güçlü olması etkilidir.

– Zeka Soruları ve Cevapları –

1: 17 koyunluk bir sürüye sahip olan çiftçi, salgın hastalıkla karşı karşıya kaldı. Hastalıktan dolayı 9 tane koyunu ağır hasta oldu. Diğerleri de öldüğü için sürüde kaç tane koyun kaldı?

Cevap: ( 9 tane koyun)


2: Karanlık bir odaya girdiniz. Odada 1 adet gaz lambası, 1 adet mum ve 1 tane gaz sobası bulunuyor. Elinizde ise 1 tane kibrit var. Önce hangisini kaymanız gerekiyor?

Cevap: ( Kibrit )


3: Toplamda 3 tane elmam varken 2’sini aldım. Şimdi kaç elmam var?

Cevap: ( 2 elma)


4: Yarıştasın ve 3. olan yarışmacıyı geçtin. Peki şimdi kaçıncısın?

Cevap: ( Üçüncüsün)


5: Kuş avlamak için ormana giden avcı, duvarda 5 tane kuş görüyor. Tüfeği ile 2 tanesini vuruyor. Geride kaç tane kuş kaldı?

Cevap: ( 2 vurulan kuş kalır)


6: Babam 8 elmadan 3 tanesi hariç hepsini yedi. Geriye bana kaç elma kalır?

Cevap: ( hariç olan 3 tanesi kalır)


7: Çiftlikten kaçan öküz, başka bir çiftliğe girmiş ve süt bırakmış. Peki bu süt sahibinin mi yoksa kaçtığı çiftliğin mi?

Cevap: ( Öküzden süt çıkmaz)


8: Uçurumun dibindesin ve yanında sevgilin ile arkadaşın var. Hangisi ile atmayı tercih edersin?

Cevap: ( Uçurumun dibinde olduğun için seçmen gerekmiyor)


9: Yarışta sonuncuyu sollarsan kaçıncı olursun?

Cevap: ( Sonuncu sollanmaz, yani sonucu sensin)


10: Aynada yine kendini gösteren sayı hangisidir?

Cevap: ( Sekiz)



11: Telefonda ki bütün tuşları çarptığın zaman sonuç kaç çıkar?

Cevap: ( Sonda sıfır olduğu için sonuç yine sıfır olacaktır)


12: 12 ayda 30 ve 31 çeken aylar bulunuyor. Peki hangi ayda 28 gün bulunuyor?

Cevap: ( Bütün aylarda 28 gün vardır)


13: Bunlardan hangisi diğerlerinden farklıdır; elma, çilek, muz, kalem.

Cevap: ( Çilek toprakta yetiştiği için farklıdır. Diğerlerinin ağaç ile ilişkisi bulunuyor)


14: Eskişehir’de yolcularını aldın ve Ankara’ya doğru harekete geçtin. Ankara’dan da 10 yolcu ile beraber devam ediyorsun. Son olarak İzmir’den de 15 yolcu alan şoförün adı nedir?

Cevap: ( Şoför sensin)


15: Bursa’da yaşayan birini neden Ankara’da gömülemez?

Cevap: ( Bursa’da yaşamaya devam ettiği için )


16: Bilgisayarlar yorulduğu zaman ne yiyorlar?

Cevap: ( Chips yerler)


17: Yağmur nasıl yağarsa yağsın ıslanmayan tek şey nedir?

Cevap: ( Su)


18: Hep aynı soruyu sorarız ama hep farklı yanıtlar alırız. Peki bu soru nedir?

Cevap: ( Saat Kaç?


19: Gölde gezintiye çıkan 3 adamın kayığı sallanmış ve devrilmiş. Göle düşen 2 adamın saçları ıslanmış ama 3.’sü kuru kalmış. Neden?

Cevap: ( Adam kelmiş)


20: Ali Veli’den yaş olarak büyüktür. Veli ise Hakan’dan daha küçüktür. Buna bakarak Ali’den yaşlı olan kimdir?

Cevap: ( Hakan en büyük sonra Ali ve Veli şeklinde sıralanır)


21: Sabahları erken kalkmak için başucuma su koyuyorum. Bunun nedeni ne olabilir?

Cevap: ( Suyun kaldırma gücü bulunuyor)


22: Kadının biri güneşe doğru dönmüş. Peki kasının arkası nereye dönmüş olabilir?

Cevap: ( Gölgesine dönmüştür)


23: Koca bir tırı kim tek eliyle durdurabilir?

Cevap: ( Trafik polisi)


24: Termometre düştü. Bu neyi gösterir?

Cevap: ( Termometreyi iyi asmadığınızı)


25: Bir çocuğun elinde birkaç tane çiçek var. Bunlardan 2’si hariç gülden oluşuyor. 2’si hariç papatya ve diğer ikisi de hariç karanfil bulunuyor. Peki bu çocuğun elinde toplam kaç çiçek vardır?

Cevap: ( 2’si hariç olarak hesaplanırsa 1 tane gün 1 tane papatya ve 1 tane de karanfil bulunur. Sonuç 3 oluyor. )



26: Adamın teki yemek yemek için restorana girmiş. Hem nohut hem de pilav istemiş. Ama sadece pilavı yemiş ve kalkmış. Pilav yiyen bu adamın polis olduğu anlaşılmış. Peki nasıl anlamışlar?

Cevap: ( Üniforması varmış üzerinde)


27: Çinliler Japonlara göre daha fazla pirinç yiyor. Bunun nedeni ne olabilir?

Cevap: ( Çin’de yaşayan insan sayısı Japonya’dan daha fazla olduğu için


28: Kız kardeşim Mart ayında doğru ama doğum gününü Sonbahar’da kutluyor. Bu neden olabilir?

Cevap: ( Çünkü kız kardeşim Avustralya’da yaşıyor


29: Ali Bey sekteri Ayşe’ye bir fincan kahve getirmesini söyler. Ayşe kahveyi hazırlarken küpesi yanlışlıkla fincanın içine düşer ama ıslanmaz. Küpe neden ıslanmadı?

Cevap: ( Çünkü fincanın içine kahveyi daha koymamıştı.)


30: Ayşe’nin kırmızı hariç 3 tane ayakkabısı bulunuyor. Pembe hariç ise 3 tane ayakkabısı vardır. Son olarak mavi hariç 3 ayakkabısı dahi bulunmaktadır. Peki Ayşe’nin toplam ayakkabı sayısı kaçtır?

Cevap: ( Hariç olduğu için yine 3 tane ayakkabısı bulunuyor)


31: Hangi sayıyı tersine çevirdiğinizde değeri çok fazla artar?

Cevap: ( 6 sayısını çevirince 9 olur)


32: 1 tane tenis topun var ve öne öyle bir atıyorsun ki hiçbir yere çarpmadan daha geri geliyor. Bu nasıl olabilir?

Cevap: ( Topu yukarı atarsanız bir yere çarpmaz)


33: Labirentin içine hapsolmuşsun. Çıkmak için 3 seçeceğin var. Birinci kapıdan çıkarsan cehenneme götürülürsün. İkinci kapıdan çıkmak isteyeni ise bir katil bekliyor. Üçüncü kapıda da 4 aydır aç olan bir aslan var. Hangi kapıyı tercih edersin?

Cevap: ( Üçüncü kapıda bekleyen aslan yemek yemediği için ölmüştür)


34: Küçük bir çocukken kumbara yapan Ali, her doğum gününde 1 TL alıyormuş. Bu şekilde 12 yaşına gelmiş ve kumbarasını açmış. Ancak kumbarada sadece 3 TL varmış. Bu neden olabilir?

Cevap: ( Ali’nin doğum günü 29 Şubat olduğu için 3 kere para atılmış)


35: Günlerden bir gün anne, baba ve çocukları tatile gitmişler. Tatilden dönerken evde olan hizmetçilerine anahtarlarının olmadığını söylemişler. Hizmetçi ise evden çıkarken paspasın altına anahtarı koyup, kapıya da not bırakmıştır. Bu notu görmesine rağmen hırsız eve girememiş. Neden girememiş?

Cevap: ( Hırsız okuma yazma bilmiyormuş)


36: 7 tane adam var ve şemsiyenin altında hiç ıslanmıyorlar. Tek bir şemsiyenin altında neden ıslanmamış olabilirler?

Cevap: ( Çünkü yağmur yağmıyormuş)


37: Çocuğun tekine önce saat kaç sonrada da babanın adı ne diye sormuşlar. Her iki soru için de tek bir kelime söyleyen çocuk, nasıl cevap vermiş olabilir.

Cevap: ( Durmuş)


38: Uzun bir köprüden 3 kişi geçmek ister. Önce bir tanesi köprüyü görür ve basıp geçer. Bir diğeri ise görür ama basmadan geçer. Sonuncusu da hem görmüyor hem de basmıyor ama yine de geçiyor. Peki bu nasıl olabilir?

Cevap: ( Anne görür ve basar. Kucağında olan çocuk ise görür ama basmadan geçer. Karnında olan çocuk ise hem görmez hem de basmaz yine de geçer. )


39: Sadece kadınların yaşadığı bir adada tüm erkeklerin öldürülmesi kuralı vardır. Günlerden bir gün adaya erkek gelir ve kimse bu erkeği öldüremez. Peki erkek ne dediği için kadınlar onu öldürmüyor?

Cevap: ( Beni aranızda en çirkin olan kadın kimse o öldürsün demiştir.


40: Koca bir sepet içerisinde toplamda 5 tane armut var. Karşınıza çıkan 5 çocuğu bu armutları paylaştırmanız gerekiyor. Ancak sepette de bir tane kalmasını istiyorsunuz. Bu şekilde paylaşımı nasıl yaparsınız?

Cevap: ( Tüm çocukların eline armut verilir. Son çocuğa ise sepet ile beraber armut vererek çözebilirsiniz)



41: Ali ve babası çok kötü bir trafik kazası geçirmiş. Sonra hastaneye giderken babası vefat etmiş. Ali ise ciddi bir ameliyata girerken, doktor bu benim oğlum demiş. Oğlu olduğu için ameliyata girememiş. Bu nasıl olur?

Cevap: ( Çünkü ameliyat için gelen doktor Ali’nin annesiymiş)


42: Tencerenin içerisinde 1 tane yumurta koydum ve 5 dakika içerisinde pişti. Peki toplamda 6 tane yumurta koyarsam kaç dakikada pişerler?

Cevap: ( Yine 5 dakikada pişerler)


43: İki tane çocuk aynı gün ve saat içerisinde doğuyor. Üstelik anne ve babaları da bir olmasına rağmen ikiz değiller. Bu neden olabilir?

Cevap: ( Çünkü bu çocuklar üçüzlerin sadece ikisiymiş)


Bu yazı 249 kere okundu.
Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?

YAZAR HAKKINDA

Yahya Güloğlu Yahya Güloğlu Güzel Sözler, Mesajlar, Yemek Tarifleri, Şiirler, Burçlar, Burç Uyumları, Emojiler, Resimli Sözler, Resimli Şiirler Sitemizde Yer Almaktadır... Sağlık, Moda, Cilt Bakımı, Güzellik, Cinsellik, Örgü, Bayanlara Özel, El İşleri, Zayıflama Yöntemleri, Ekonomi, Finans, Kredi, Teknoloji, Bankacılık, Diyet, Gezi, Seyahat Gibi Sizlere Küçük Ama Etkili Önerileri Sitemizde Bulabilirsiniz. Yararlı Bilgiler Yazılarımız Tamamıyla Eniyisozler.Net İçin Uzman Yazarlar Tarafından Hazırlanmaktadır. Bu Alanda Yer Alan Bilgiler Bir Öneridir. Özgün Ve Siteye Özel Olarak Yazılmıştır.
Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Ali: 👍
2019-06-07 13:07:20
Admin: :D
2019-05-26 21:20:30
2019-05-26 21:18:29
Sinem: 👏
2019-05-24 00:46:34